Небесный друшляк

Юрий Сафроненко
Для чудесной фантазерки Светланы Доли...

Через дырки в небосводе
Льется к нам сюда вода.
Кто-то там на кухне вроде
М
 а
  к
   о
    р
     о
      н
       и
        т
         иногда.

Промывает звезды лихо,
Проливая невпопад.
Это вночь луна-стряпниха
Нам готовит
з
в
е
з
д
о
п
а
д
.
Колобродит, землю мочит,
Приговор себе бормочет:
- Мы половником-лучом
Сны мешаем,
мрак печём!
Стол на небе накрываем,
Ночью чёрной посыпаем.
Непоседам - по рукам!
Звезды - с жаром!
Будет вам...

Эй! НЕ ВЗДУМАЙТЕ РУКАМИ!
Звёздопад черпать -
              С
               Т
                И
                Х
                А
                М
                И
                !
Открываем шире рот,
И с фантазией -
В
П
Е
Р
Ё
Д
!

=GoldKing=04.11.2020/дождиковая страна Бермундия/

...а планеты хороводят, за луной толпою бродят:
- Нам для жизненного всплеска хоть чуть-чуть добавки блеска!
мы без блеска пропадём... Посияем и уйдём.


Через дірки в небосхилі
Ллєцця нам сюди вода.
Це у зоряному стилі
Колядує коляда.
Колобродить, приперчає,
Промінцем пітьму мішає.
Макоронить зорі жваво -
То наліво, то направо.
Промиває друшляком,
Вдень збирала іх з сачком.
На дібравках, у струмочках,
На дівчаткових віночках.
Та з чаклунівських порад
Фсім готує зорепад.
Стіл під небом накриває,
Рясно снами посипає.
Се господарка ще та!
Сіє блиски з решета.
Невгамущим - по рукам:
- Зірки з жаром! Буде вам!
Зачекайте! НЕ  РУКАМИ!
Зорепад черпать - ВІРШАМИ!
Вже чека на фсіх дрімота.
Відкриваєм ширше рота,
Сни смачненьки не взівать,
В рідну казку швидше спать.


=GoldKing=05.12.2022


Притча о свече -
http://stihi.ru/2020/05/28/3710