А трава ещё зелена Пер на бг Росен Русев

Лилия Охотницкая
Автор: ЛИЛИЯ ОХОТНИЦКАЯ

А трава ещё зеленА,
Будто бы не осень - весна.
И зовёт куда-то мечта,
Будто я ещё молода.
Только молодость уже за горой,
Очень дальней,неизвестно - какой.
Поезда туда не идут,
Потому что неизведан маршрут.
Но спешит строка за строкой.
Ей - строке - неведом покой.
Оттого душа молода,
Что всегда со мною мечта.

А ТРЕВАТА Е ОЩЕ ЗЕЛЕНА
Превод: Р. русев

А тревата е още зелена,
сякаш не е есен, а пролет
Мечтата ме търси някъде
сякаш все още съм млада.
Младоста вече е зад планината,
много далеч, неизвестно къде.
Влакове тук не пристигат
неизвестен е този маришрут.
Но набързо вървят редовете,
редове - неизвестен покой.
Затова душата е млада
и мечтата ми винаги с мен.