Чорт

Лина Бале
Бацька выйшаў на ахоту.
(Любіць ён  сваю работу.)
Было “многа” там народу,
Сына прыхапіў у падмогу.

“Любіць усех сваіх суседзяў”,
У госці як са скарбам едуць.
А,як скажуць што не так,
Дык не сябар ты, не брат.

Беларусь уся ў вектарах,
Дык і ім прыходзіць крах.
Бо,як кажа наш народ:
На дрыгве з’явіўся чорт.

Поп пабег,ксёндз не прыехаў.
Ад малітваў чорт забегаў.
Як віхор усё ходіць кругам,
Чорт прапаў-вось вам і цуда!