Ти си нам, Дедо, оставио мир! Евтеева Светлана

Веселинка Стойкович
Ты Дедо нам оставил мир!
Евтеева Светлана
http://stihi.ru/2020/10/31/3072

Святого Бог забрал на небо,
Его давно известная судьба,
Ему дано было спасти страну,
Господь не бросил Черногорию!

Летите ангелы на небо к Богу,
К вам скоро прилетит душа,
Здесь на земле он стал святым,
Господь крестом своим крестил!

Ты Дедо нам оставил мир в стране,
Не дал гулять и править духам,
Твоя душа Святая в рай ушла,
Оставила нам в памяти Святого!

31.10.2020


Евтеева Светлана
Ти си нам, Ђедo, оставио мир!
Митрополиту Амфилохију Радовићу

Светога је Господ позвао на небо,
Његова судбина извесна је одавно,
Њему је дано било да спаси земљу,
Није Господ напустио Црну Гору!

Летите на небу према Богу, анђели, 
Вама ће Света душа ускоро долетети,
Ђедо наш је на земљи светац постао,
Господ Га је крстом својијем крстио!

Ти си нам, Ђедo, оставио мир у земљи,
Ниси дао да ходају и владају духови,
Твоја Крепка душа у рај се вазнела,
Оставила нам је спомен на Светога!

31. 10. 2020.

Са руског на србски језик: Веселинка Стојковић