Падолист чи листопад???

Виктория 75
Листопад є завершальним
для осінньої пори.
Хід розмірений,нагальний.
Листя падає згори.
Позбуваються дерева
дивовижного вбрання.
Осінь – вогняна пантера!
Часом діє навмання.
Падолист…Яка різниця?
У селі чи місті він?
Спалахне колись зірниця:
втратить лоск поважний чин.
Всесвіт має купу перлів.
Заворожуючи зір,
вимальовуючи пензлем,
дивовижний гарний твір.
Неповторний! У доробку
має безліч кольорів.
На землі його полотна,
виткані із теплих мрій.
Падолист не Кременчуцький.
Всесвіту коштовний дар!
У Москві, Берліні, Луцьку
явищем звичайним став.
А для когось незвичайний!
Як його сприймаєш ти?
Кожен крок в житті повчальний.
Шлях тернистий до мети.
***
Листопад чи падолист?
Бізнесмен, поет, артист
маєш певний намір, хист.
Не завжди відчуєш зріст.
Неосяжний Світу зміст…
Чи душею ти доріс???
Падолист чи листопад???
Почуттів дає каскад!!!
У думках навести б лад!
Може, щось в житті не так???!!!
 31.10.2020