Покуда длится утренний рассвет Андрей Андреев Дока

Владимир Игнатьевых
Надеемся на жизнь и на победы
за каждый стебелек и всякий цвет.
И солнечны весенние нам взгляды,
покуда длится утренний рассвет.   

Горят  вверху, высоки звезды-свечи,
со словом милосерден этот свет,
который нас послал и нас приветил,
покуда длится утренний рассвет.    

И коли дней средину ты отметил,
и взор свой, обратил сквозь память лет,
в тот миг тебя поманит нежный ветер,
покуда длится утренний рассвет.    

И те цветы цветут и процветают,
пьют эту жизнь, и нам дают букет,
и смысл всей жизни продолжают,
покуда длится утренний рассвет.      

26.10.2020


ДОКАТО ТРАЕ УТРИННИЯТ ХЛАД

Надежда за живот и за победа
за всеки стрък и всеки цвят.
И слънцето на пролетта ни гледа
докато трае утринният хлад.

Горят над нас високи звездни свещи,
а с дума милостива този свят
ще ни изпраща и посреща
докато трае утринният хлад.

И стигнеш ли на дните си средата,
обръщаш взор и спомени назад
към онзи миг със стръв и нежен вятър,
докато трае утринният хлад.

Че и цветът цъфти и прецъфтява,
и че животът, пит и недопят,
за нас ще има смисъл дотогава,
докато трае утринният хлад.

http://stihi.ru/2020/10/26/21