Красивый октябрь. Валентина Козачук. с украинского

Иосиф Бобровицкий
Жовтень- кольорова пташка!
Літа бабиного бум,
Ще твоя сума не важка,
Ще не знаєш гірких дум.

Ще в альтанці тари- бари,
Знов розмови до темна,
Ще гуляння по бульварах-
Осінь юна розцвіла!

У долині річка сонна,
В далині яскравий ліс,
Синь небес ясна, бездонна
Розливає тиху млість.

Ось берізонька- сестричка-
Довгі коси, тонкий стан,
Нахилившись до водички,
Шепче: - " Як мій сарафан?!"

Жовтень- кольорова пташка,
Не лети, не поспішай!
Знаю, що недовга казка,
 Хоч збреши, наобіцяй!


Октябрь - цветная пташка!
Ты бабьего лета бум,
Ещё судьба не тяжка,
Не знаешь горьких дум.

В беседке тары-бары,
Вновь разговоры до темна,
Ещё гулянья по бульварам -
Как юность, осень расцвела!

Течёт река в долине сонно,
Вдали расцвечен ярко лес,
И нега тихая бездонна
На ясной синеве небес.

Вот и берёзонька-сестричка,
Чей волос долог, тонок стан.
Она склонилась до водички
И шепчет:"Как мой сарафан?"

Октябрь - цветная пташка,
Ты не лети, сказав прощай.
Знаю я - не долга сказка,
Хоть соври, пообещай!