Ти чуеш, тату

Владимир Олийнык
Не знаю,тату,що мені робить
Ти мабудь бачиш,як буяє сад,
Он мама знов на лавочці сидить,
Це мій сьогодні найцінніший клад.

Чуєш,тату!  Білим цвітом закружляло
Ти  ангел там,тільки мовчиш.
В село всі їдуть,чуєш,як попало,
Хоча я знаю,тату,ти простиш.

Вожак ти був,та й був дужий,
До тебе їхали усі гуртом.
А нині,тату,я чомусь чужий
Прийдеться написати мені том.

Не знаю,тату,що тобі сказати
Твої слова пригадую щоразу.
Не хочеться іти до хати,
Та й мама чує лиш образи.

Я знаю світ брехня достала,
Та й колить нині правда в очі.
Чому вона в цю мить програла?
Чужим я став цієї ночі.

Ти бачиш все сьогодні,тату,
Повір,люблю   я свій ланок.
Он,мама,знов заходить в хату,
Це був любимий твій синок.

              26.06.2019р.