Ah, what dawns are burning in the city!

Людмила Ангелуца
Ah, what dawns are burning in the city!..
All is covered in gold this night
Clouds rise picturesquesly high pretty,
The sky is painted in oil bright ...

The morning coolness see off the night...
A haze of whitish creeps below,
It looks as a marine lagoon like,
Branches of birch smell Datura mellow.

White night goes on quietly semicircle,
Surraround tundra and the Arctic ocean.
Sings the Nightingale in a many voices,
Waked eyelashes breath gentle emotion...

Lyudmila  Angelutsa
________________________________________

***
Ах, какие зори в городе у нас!..
Всё залито золотом в этот поздний час.
Тучи живописно встали в хоровод,
Маслом на холсте написан небосвод...

Тут прохладой утро провожает ночь...
Дымкою белёсой стелется точь-в-точь
Как в морской лагуне утренний туман,
И берёзы листья манящий дурман…

Беленькие ночи совершают круг,
Через лесотундру за полярный круг.
Словно соловьиный, звонкий голос птиц
Будит нежным утром томный сон ресниц…