Обичам красивото

Ана Янакиева
На залеза обичам
Магията на цветовете
И слънцето обичам,
Когато ми гали лицето.

Обичам да събирам
На музиката красотата
В картините обичам
Милувката на пъстротата.

Любимите стихове
Обичам да чета през нощта
В живота обичам
Смеха и на словата мощта.

На балета обичам
Фееричната простота
У мъжете обичам
Ума и мъжествеността.

Обичта я обичам
Сияйна, облечена в синьо
Да е като изкуство
Театър, целувка след вино.

Обичам да намирам
Красивото в детайлите
Целувките обичам
Сладострастните, омайните.

Обичам усмивките
Ни да се докосват игриво
Обичам очите ни
Да греят и любят щастливо.