Осiнь мiряла калошi! на украинском

Сергей Черкасов Рыжий
 Осінь міряла калоші,
Щоб і теплі, і пригожі;
Літо осінь тут зустріло,
І у гості запросило!

 Осінь каже: "Буде зимно,
Червоніє вже калина;
Горобина аж палає,
Важкі кетяги впускає!

 Нам шпаки та ластівки
Показали хвостики;
Шишкарі та снігурі
Вже у нашому дворі!

 Є у кошику у мене
Шишка із сосни зелена;
Ось грибочки є тугенькі,
Є грузді і є опеньки!

 Є лисички й маслючки,
Є хрящі й боровички;
Печериці й сироїжки,
Мухомор на тонкій ніжці!

 Літо каже: "Я втомилось,
Вирій, море мені снилось;
Хазяйнуй тут ти за мене,
Я-ж туди де все зелене!

 От коли я відпочину,
Знову я сюди прилину;
Весну втомлену застану,
І господаркою стану!

 17.X.2020 р.