Коли в люстрах води...

Фиолетта
***
Коли в люстрах води концентричні розходяться  кола,
А ці люстра - то просто калюжі під небом осіннім,
Заповзято транслюють дощі котрий день баркаролу
З водостоків лунких в кам’яній галереї склепіння.

Із мітлою двірник чомусь схожий на гондольєра,
Він пливе середмістям, минаючи мури ще теплі,
Дощовою водою стікає поліття до скверу, 
І на світло ліхтарне злітається листя, як нетлі.

Не про дощ, що все змиє, не час, що ніяк  лікує,
А погода отут передмова, малюнок з натури,
Я про те, як мені в міжсезонні оцьому бракує
Того світу, який мене в теплі обійми занурить.

Десь на розі вітрів є призначена зустріч таємна,
Там, де сходить лавина болідів  тамтешніх,
І  нуртує жага, і печаль в літню спеку у венах,
Там, де прихисток  ночі липневої для нетутешніх.

1/10/2020