Киiвськi мiсцини

Клавдия Дмитрив
Де Володимирівська гірка
Й Дніпровські кручі на виду,
Краси зібралась ціла збірка…
По цих місцях я знов пройду.

Красива завжди Бессарабка,
Й Хрещатик-красень серед них.
А кожна вулиця – загадка,
Але Дніпро вже трохи стих.

Між берегів тече цей красень,
Їх миє водами завжди.
Не передати словом вражень
Від хвиль і хлюпання води.

Узвіз Андріївський з Подолом,
Поштова площа і Вали,
Й не охопити всього зором…
Краси каштани додали.

А ще Михайлівськая площа
Й неподалік Софійська теж…
Вкраїна серцю найдорожча.
Краси в столиці є без меж.

А Оболонь також чудова -
Красою манить нас завжди,
Вона, по-своєму, казкова.
Красу її в усім знайди.

Видніються усюди схили
І височіють скрізь церкви.
Це все і оку й серцю миле –
Місцями  тими й ти іди.

20.05.2020 р.