Э. Дикинсон. 1062. He scanned it staggered

Ольга Денисова 2
1062 (1865)
Всмотревшись –
Содрогнулся он –
Он в прошлое крючок
Бросал, чтоб зацепиться хоть
За что-то, и не мог –

Он Бога ощупью искал,
Но лишь себя нашел –
И, тронув ласково курок,
Из жизни вышел –
1.10.2020




1062
He scanned it -- staggered --
Dropped the Loop 
To Past or Period --               
Caught helpless at a sense as if               
His Mind were going blind --               

Groped up, to see if God was there --            
Groped backward at Himself               
Caressed a Trigger absently               
And wandered out of Life.