В. Сосюра Ожидание

Попова Наталия Борисовна
   Ожидание

   Тихо. Ни крика, ни звука.
   Где  я слова те найду?
   Падают  мягко  и глухо
   яблоки в нашем саду.

   В небе – печаль  журавлина,
   вянут и никнут цветы.
   Выйду: край неба карминный,
   гляну: а небо – как ты.

   Тучка плывёт кучерява,
   тает обличье её.
   сочны  под месяцем травы,
   ветер – дыханье твоё.

   Вдаль простираю я руки,
   слушаю, кличу   и жду…
   Падают  мягко   и глухо
   яблоки в нашем саду.


    Чекання

    Тихо. В повітрі – ні руху.
    Слів де  для пісні знайду?
    Падають тепло і глухо
    яблука в нашім саду.

    В небі – печаль журавлина,
    в’януть і никнуть цвіти.               
    Вийду: а обрій шипшинний,
    гляну: а небо – як ти.

    Хмарка пливе кучерява,
    тихо, як сон, розтає.
    Сині під місяцем трави,
    вітер – зітхання твоє.

    Вдаль простягаю я руки,
    слухаю, кличу і жду…
    Падають тепло і глухо
    яблука в нашім саду.