Картлар коне ун, аеннан уйланулар

Римма Сагадеева
Алтмыштан сон, ,ахры, узгэрэсен,
Юкны-барны уйлап уртэлмим.
Тизрэк бетереп куям эшне,бетсен:
Анын, кубэйгэнен котэ алмыйм.

Эшлэгэн эш шаккатырлык булган:
Исэплэп ислэрен, китэрлек.
Купме киртэ ж,имерелеп калган,
Ж,ин,гэн дошманнар да ж,итэрлек.

Хислэр салмак, алар тынган хэзер:
Тилертми бернэрсэ, шаштырмый...
Кун,ел тыныч, ж,ан дускаем да бер,
Танышларны сайлыйм, арттырмыйм.

Балам ускэн: узе йортэ фикер.
Оем ж,ылы, табын кин,, ашлы.
Тотып эшлэр шогылем бар, шокер,
Кылган эшлэр дорес, саваплы.

Сэясэт хич  картлар эше тугел,
Яшьлэргэ дэ зарур эндэшмэу,
Корал урынына,буш тир тугеп
Алданганчы - кирэк корэшмэу.

Бу доньянын, уз законы бар ул:
Ул бары тик куклэр кулында.
Картлар коне буген: безгэ зарур,
Кубрэк уйлау Ходай турында.

Бакый доньяларга кучэсе бар:
Чистартып, бушатыйк ж,аннарны.
Балалар дип кылышыйк догалар!
Намазда арттырыйк тан,нарны!

1 октябрь, 2020 ел