Осень на злато щедра

Евгений Аксёнов 3
 
 Позолотила осень
Швыряя злато под ноги нам,
Золотится осень,
Ведь щедра она.

Позолотила осень
Злата ей не жалко,
Что-бы восхищались,
Щедрым сим подарком.

Ей злата не жалко
Она и так богата,
И сыплется злато,
Осень на это щедра.

Сыплется злато
И сыплется злато,
Названное листопадом,
Осень на злато щедра.