Пам ятi Василя Стуса

Клавдия Дмитрив
ПАМ'ЯТІ ВАСИЛЯ СТУСА

Так серце Стуса бити переслось
За те, що за Вкраїну він боровсь.
Життя його за неньку обірвалось,
Думками він із катом не зійшовсь.

Тюремні мури, каторжні знущання
Не вбили патріота у душі
Назавжди залишилося зізнання,
Що не продасть він душу за грошІ.

Палка любов до неньки-України,
Не здатися й не зрадити – думки.
Ім'я його з вуст патріотів лине,
Про нього написалися книжки.

Борець, герой і віддана людина,
В нім патріота знищить не змогли.
Хай буде вшанування хоч хвилина,
І пам'ять щоб про нього берегли.

Борець за незалежність України,
Народу й України вірний син,
Ми Стуса пам'ятать маєм щоднини,
Й забути щоб на смак який полин.

04.09.2020 р.