Вороги вночi не сплять, гострять, гострять списи

Михаил Высоцкий
Вороги вночі не сплять,
Гострять, гострять списи.
Землю кровью окраплять
Жаждут крысы, крысы...

До своєї йдуть мети
У пітьмі щоночі -
Под покровом темноты,
Копья точат, точат.

Темно гострять на дворі
Списи однорукі.
А придет пора зари -
Стихнут, стихнут звуки.

І сховає враже спис
Із точилом разом.
Подлый враже, хитрый лис,
И не выдаст глазом.

Посміхнеться, ніби він
Твій найкращий друже.
И не верить нет причин...
Хуже, хуже, хуже:

Пригорнуться до грудей,
Воріженьки кляті...
Улыбнутся, как злодей,
Те ночные тати.

І впадеш, впадеш в пітьму -
Спис стромить стократно.
И конец, конец всему -
Сгинешь безвозвратно.

01.09.2020 22:53-23:38