Добромир Тонев - Теза

Денис Олегов
Теза

За тобою зло дышит, как борзая.
(Доброта - общественное понятие)
Когда раскроешь руки, обнимая
становишься удобным для распятия.

----

Теза

След тебе злото диша като хрътка.
(Доброто е обществено понятие.)
Разтвориш ли ръцете за прегръдка,
ти вече си удобен за разпятие.

из сборника "Арго", 1994 г.