На порасналите деца

Ана Янакиева
Той
Макар да съм устроен малко сложно
С характер мъжки от съзвездие Овен
Да не те обичам, за мен е невъзможно
Светиш като слънце в дъждовен ден.

Тя
Понякога си смешен с твойто поведение
А аз капризна като летен дъжд жена
Не искам да стоя и миг в забвение
Виж как те гледам, мили, моля те, ела.

Аз
Какви сте вие, само времето пилеете
В ненужни дразги - пръски от дъжда
Лятото си свое да цените не умеете...
...
И в този миг си спомних мириса на младостта.

Посвещава се на Симеон и Деспина