Серпень

Сафронова Елена
А ось уже і серпень майже згас...
Останній місяць літечка минає...
Ще ходить по горОдах певний час,
Ще яблука та груші наливає...

Цілує серпень соняшник, щоб зрів.
Цілує кавуни та жовті дині.
А вітерець тихенько шепотів,
Що дні стають коротшими віднині.

Цілунки серпня, теплі та смачні,
Вже не такі пекучі, як липневі...
І справді стали вже коротші  дні,
І ночі прохолодніші серпневі.

А літо ще буяє і цвіте
Чудово-кольоровими квітками,
Які розповідають нам про те,
Як бавляться із сонечка стрічками.

Чудовий Серпню, трохи забарись.
Бо підеш ти, і закінчИться літо.
І осінь золотава, як колись,
В вікно постука ніжним оксамитом.

21.08.2020