***

Лариса Опанасенко
Далекі острови манили необачно
Величний корабель, що пропливати мусив
Між невідомих снів не щирих і не вдячних
Як символ усього до чого світ примусив

Далекі острови снігами ще не вкриті
Були лиш загадковістю на морі
І хвилі різали туманом оповиті
Відображали посмішку небес і зорі

Далекі острови. Чому ж вони далекі
Ось зорі близько, небо також поряд
Величний корабель відображався в небі
Обпливши острови  він мріяв про простори