Август

Нилари Сканн
Август, август…
Зорьки мокроваты.
Август, август…
Лето на закате.

Осень бродит
Тёмными полями.
Воду студит.
Балует цветами!

Станет грустно –
Убегает время!
Рядом осень –
Золотое бремя…