Старенький музикант

Наталя Мазур
На вулиці старенький музикант
Сумний мотив виводить на струні.
Потертий фрак, пошарпаний футляр,
Монетний дзвін на бархатному дні.

Приспів:

Благословенна мить –
Це музика звучить,
І лине у блакить
Невпинно.
Мелодія сумна,
І схлипує струна
Любов в житті одна
Єдина.

Мелодія летить поміж дерев,
На брук лягає, наче в напівсні.
За мить її недбало підбере
Байдужий шум людської метушні.

Приспів.

Чому ж в мені ця музика звучить,
Немов малює дивне полотно.
Старий скрипаль уміє роз`ятрить
В душі любов, що втрачена давно.

Приспів.