В перший день...

Светлана Ганоцкая
В перший день серпня літо пропало,
Сонце у хмари зайшло.
Дощ поливав, до полудня з даху річками текло.
Вимив всі трави пожухлі  від пилу,
Річка у тиші, а спека пішла.
Ранок туман навкруги розгортає,
Хвиля ще тепла але якась сіра , кішкою ластиться у берега.
Вітер холодний пісень не співає
І не тривожить осіння пора.
Але сьогодні передчуття
І у повітрі я  відчуваю, -
Пахощі осені як листя летять,
В гомінкі зграї птаство збирають.
Липень хазяїн комору складає,
Світло й щемно що відлітає.
Тут все знайоме,  а що вже там?
Хто знає...