Хiба можливо?

Оленка Назаренко
Хіба можливо оспівати Бога,
Його любов і велич, і красу,
Якщо сердечний погляд не на Нього,
Якщо давно вже вдалині Ісус?

Хіба можливо завжди жити свято,
Якщо не вабить серце синя вись,
Якщо за руку Бога не триматись,
Якщо від Нього відійти кудись?

Хіба можливо радісно співати
І посміхатись щиро, від душі,
Якщо забуло серце присмак свята,
Бо там лиш монотонний ритм дощів?

Хіба можливо насолоди щастям
Наповнити людські серця, вуста,
Якщо уся краса - дешева маска,
Якщо гірка у серці пустота?

Пізнати суть життя хіба можливо,
Якщо твоє - лише майстерна гра?
Якщо був поверховим і фальшивим,
Хіба ввійдеш колись у справжній рай?
© О. Назаренко, 2020