Перший оракул А. С

Александр Ярошевский
Розірве ятер сош
Густий
                образи цмок.
Й старий жахнеться чорт,
Й всміхнеться вічний Бог,
Кедь, крізь руїну снів
В імлі останнніх днів,
Підуть дощі з рибин,
Й камінням звіхолить,
Асфальтовий накат
Додасть безодні бід,
Та не піде солдат
За втомлений свій світ,
І розіллється кров
В западинах морів...

...й чекатиме любов
кінця останніх днів.



розірве кривда сіть
перетинів доріг
і в чорта страх кіпить
й Бог посмішку зберіг
кедь крізь руїну снів
в імлі останніх днів
вже ось і дощ із риб
й камінням віхолить.
асфальтовий накат
безодні бід додасть -
ба не приде солдат
щоб світ урятувать
і кров заллє в краї
западини морів...

...й любов діжде свої
вси дні до краю днів