Той е втора младост - тра- ла- ла

Величка Николова -Литатру 1
Той е втора младост -  „тра- ла- ла”
Автор – Величка Николова – Литатру1

Есен е и вятърът беснее.
Не е вече в  първа младост, знам.
Търси нови тръпки  и  лудее,
лута се припряно тук и там...

Още помня кратко му: „Сбогом”!
Моето сърце пророни: „Не!”
Но устата ми казА:  - За Бога,
чай пийни на тръгване,  поне.

Той не слуша, "чекне" дървесата,
"клати" страстно златните листа.

Зла тъга оглозгва ми душата.
Разумът ми казва: - Не така!

Той е втора младост - „тра- ла-  ла”.

Литатру