Свята Трiйця

Вера Свистун
До картини художника Анатолія Горового

Святої Трійці три особи -
У погляді життя жадоба.
Три постаті Живого Бога -
Усім живим пересторога?
Три іпостасі Божества -
В червонім кольорі єства?
В одному, триєдинім лику,
Подібні громовому крику -
Отець, і Син, і Дух Святий.
І не почує - лиш глухий...


         ***

Чому сумні у Трійці очі?
Збентежені, мов сни пророчі.
Три пари дивляться на мене
І серце стукає шалено...
Пронизливий чи войовничий
Той погляд на її обличчі?
Життя минуле і майбутнє
У тому позіру присутнє.

Окіл Христова гусне кров -
Надія, Віра і Любов.


позір - погляд