Вреднючая корова. Валентина Козачук. с украинского

Иосиф Бобровицкий
 Корова гуляти пішла на лужок,
Таємно пішла, щоб не знав пастушок,
Шукав він у полі, у лісі - довкола -
Сміялася з нього вреднюча корова!

Під дзвоників дзвін вона танцювала,
Вінком із ромашок себе заквітчала...
Та раптом вкусив її злючий комар!
Корова гукнула:- " Рятуйте! Кошмар!"

Господарю дома жалілась: - "Муму!
Пастух мене в лузі залишив саму!"

Корова пошла погулять на лужок,
Тайно ушла, чтоб не знал пастушок,
Искал он на поле, у леса... и снова -
Над ним насмехалась "вреднюча корова"!

Под звон колокольцев она танцевала,
Венком из ромашек себя украшала...
И вдруг укусил её злющий комар!
Корова взревела: "Спасайте! Кошмар!"

Хозяину дома сказала: "Му-му!
Пастух на лугу меня бросил одну!"