Сумую по лелеках

Невская Ксения
...Сумую по лелеках білих,
Де трави полягали в килим,
Де в мальвах комишова хата -
Там щастя колисала мати,

Там люди радо зустрічали,
Мов рідних на землі вітали,
Там воля на сопілці грала,
І мрії у вінки вплітала,

Я бачу і посеред ночі
Степами волошкові очі,
Там зорі падали в відерце,
Там в квітах загубилось серце!

Де сонце зазира на ганок,
І батько молодий і гарний,
Вкраїну ту кругом шукаю,
Якої вже давно немає...