Мамхыгъ

Шефруков Адам Рамазанович
Сишы къарэм уанэр тесэлъхьэ
Сыкъыпфэкlо. Сыпфезэщыгъ.
Гум орэдыр о пфызэхелъхьэ
Сичlыналъэу сэ сиМамхыгъ.

Жъыу:
Мэгушlо зэрыДунаеу
Гушlуагъор тамэ тфэхъугъ
Зы ныlэп сэ сызыфаер:
Щыlэнэу сэ сиМамхыгъ
Игъогу занкlэм темыкlэу
Сичылэ ренэу щытыгъ
Хахъом егъашlи хэмыкlэу
Дунаим тет сиМамхыгъ

Гъогурыкlор къыокlолlэжьы,
Уищыгъу-пlасти сыдым ыуас.
МыДунаер егъэшъыпкъэжьы
Уидэхагъэм сичылэ кlас.

Адыгагъэм псэр хэолъхьажьы
Симэхьанэр-уищыlэныгъ.
Сырыгушхоу, сэ сыдэхьажьы,
Чылэ гупсэм, сэ сиМамхыгъ.


01.07.2020 илъ.
къ. Тэхъутэмыкъуай