Щом дойда бяла и невинна

Величка Николова -Литатру 1
Щом дойда бяла и невинна
Автор – Величка Николова – Литатру1


Щом дойда бяла и невинна
от неизвестни светове –
луна над нас ще светне – дивна –
със най- различни цветове.
Две птици в клоните ще пеят,
лирични като теб и мен.
Копнежна песен ще излеят
във елегичния ни ден.

И ние като преродени
ще седнем в свежата трева
и от надежди възродени
ще нижем песенни слова.
От детството ни две камбани
ще бият с носталгичен зов…
Душите ни – като пияни –
ще тръпнат пред една любов!


Литатру