Азад лукI

Муса Ахмедов
Мана: «Ва За халкьнава джинар ва инсанар
абуру анжах Заз ибадат авун патал».
Къуръан 51:56

…Дуьньяди заз эвер гузва девлетрихъ,
Нефсини тIуб элкъуьрзава лезетрихъ.
Авамвили илитIзава фикир зал:
«Архайин хьухь, куьз герек я ваз чирвал?!.».
Савадлувал, ви фендни за кьатIузва –
Вунани зун такабурдихъ тухузва.
Гагь машгьурвал къвез зи япал рахада:
«Вакай тариф жеда гьар са чкада…».
КичIевални гагь рахазва хуруда:
«Хаталу я, авайвал гьикI лугьуда?..».
Риядив женг акъваззава заландиз,
Вав ибадат ийиз тазвай инсанриз.
ШейтIандини даим кушкуш къачузва:
«Адетрикай къерех жемир…», - лугьузва,
Адан дустар инсанарни авазва,
«Вязер» я луз заз «кфилар» ягъазва -
Гьам винелай, гьам хияларай къвезвайбур,
РикI есирда кьаз чалишмиш жезвайбур.
КIанзава чеб зи мурадрин кIукI ийиз,
РикIе гьахьна, закай чпин лукI ийиз.
Амма зи руьгь гъилевайди Аллагь я,
Зун Гьадан – лукI, Ам зи Рабби, Панагь я.
Аллагь туна, къуллугъай кас гъейридаз,
Къудратлуда лукI ийида виридаз…
Халикь, Ви лукI хьун зи бахт я, зун шад я:
Вун кIани лукI амайбуркай азад я…