Туба хъия

Муса Ахмедов
Мана: «Лагь «Эй, Зи лукIар - чпи-чпин аксина гзаф
гунагьар (асивилер) авурбур, Умуд атIумир (куьне)
Аллагьдин регьимдикай!». Къуръан 39:53

Гьатай чIавуз бирдан гъиле къуллугъ ви,
Йикъалай-къуз артух хьана шулугъ ви.
Яваш-яваш суй дегишна инсандин,
Нефсини вун гъиле туна шейтIандин.
…Къуватлуйрин вилик гардан илисна,
Ажузбуруз вуна ви хур экъисна.
Душман хьана мийир-межер лагьайди,
Ваз дуст хьана ви далуяр чухвайди.
Алдатмишна, тарашна на, къакъудна,
Гьарнай жуваз гьарамдин пай акъудна.
Чилер маса гуз-къачуз на базарна,
Халкьдин девлет ваз кIанивал гьарзарна.
На фикирна: «Захъ бахтарин луж хьана…»,
Гьакъикъатда, ваз хьайиди гуж хьана:
ЛугьузватIа девлет кIватIна балайриз,
Кьил хуьдайди тунва ирид архайриз,
А девлетар на кIватI авур кьасухдай -
КIарасар я Жегьнемдин цIай артухдай.
Дувандин къуз «банкротдин» кар жеда…
Ви гунагьрал масадбурун пар жеда.
…Мадни геж туш, фагьум-фикир хъия на,
Туба хъийиз, я кас, сажда ая на.
Лагь: пис крар хъсанбурув дегишда,
Аллагьди ваз, белки, багъишламишда.