Не съм ни дявол, ни светица

Величка Николова -Литатру 1
НЕ СЪМ НИ ДЯВОЛ, НИ СВЕТИЦА
(сонет; песен)
Автор – Величка Николова – Литатру1


След бурни грешки, грешни страсти,
пак блесна хоризонт лъчист
и аз отново казвам: - Здрасти! –
и търся твоя поглед чист.

Не съм ни дявол, ни светица,
а любовта ми  -  си ми ти.
Прибрах крилата си на птица,
не ме прогонвай с: - ОтлетИ!
Виж птици как в любов се вричат,
а вятърът край тях свисти...

Смирено моля в моя стих
да чуя твоето: - Простих!



ФОТО: 2 от първите ми стихосбирки: "Вечна любов" и "Самотна грешница" - Богданова
Величка