Нека

Величка Николова -Литатру 1
НЕКА
Автор – Величка Николова – Литатру1


Ето: есента нахлу припряна,
ронят се посърнали листа.
Вишната на двора е пияна
и показа своята голота.

Аз съблякох дреха, пълна с чувства.
Предизвиках бурен листопад,
но разбрах, че никой не почувства,
че и аз съм паднало листо.
Моите беди описах в книга,
а тъгата хвърлих във мъгла.
Обичта с гласец на чучулига
ми запя: - Танцувай с мен, ела!

Нека броди есента припряна,
нека брули жълтите листа,
нека вишната да е пияна,
а пък в мен да пее любовта!

Богданова Величка - Литатру1
ФОТО: "Есен във ваза" - Художник - Литатру1 (масло, платно, шпакла)