Летен сън

Величка Николова -Литатру 1
ЛЕТЕН СЪН
Автор - Величка Николова - Литатру1


Ти идваш всяка нощ във моите сънища
с очи зелени като небосвод
и ми възвръщаш старите копнения,
в които любовта ни бе на ход.

Припомняш ми за жегата през лятото,
за срещите на прашен кръстопът,
за умиленията към ятото,
което стяга куфари за път.

И виждам как се любим  покрай стрънища,
под гроздето,  напълнено  със сок,
а агънца подскачат със вълнения
и зайчетата правят скок след скок.

О, сън, прекрасна ласка си в нощИте ми!
Недей да свършваш по средата, ти,
или ела на яве и във дните ми –
така ще сбъднеш моите мечти!


Литатру1