Моят котарак

Ана Янакиева
Котарак първокласен, лъскав, ласкав и див
Няма по-умен, нито красив, няма по-жив
Природна сила от теб се излъчва голяма
Младост игрива, независимост пряма.

Очи кат очища, досущ сочни маслини
Мустаци едни стърчащи - бели осили
Козина мека и топла с цвят 'капучино'
Опашка дълга, уши, лапи бели - всичко любимо!

Общуваме шумно и весело само когато ти пожелаеш
За мои желания тип 'ред в къщи' обикновено нехаеш
В моменти на мъркаща нежност неканен си в мойта постеля
С обич си мисля: ти в моя дом или аз в твоя живея?!