Ако ти си отидеш, любими

Величка Николова -Литатру 1
АКО  ТИ  СИ  ОТИДЕШ,  ЛЮБИМИ  - във „Вечна Любов”
 (англ. сонет)
Автор - Величка Николова - Литатру1

Ако ти си отидеш, любими -
любовта си отива от мен!
Без любов и денят ще е черен,
без любим и нощта ще е плен!
Тогаз хлябът за мен ще е камък
а водата - солена сълза,
пък виното ще бъде отрова
и Луната не ще е Луна!
Тогаз жажда не ще ме споходи,
а и Слънцето няма да грей,
даже песен при мен не ще броди!
Радостта ми все сълзи ще лей!

Ако ти си отидеш, любими
и животът не ще е любим!

(От книгата "Вечна любов")
*
ФОТО: "Опустялата воденица" - Художник - Величка Николова - Литатру1
      (маслени бои, платно, смесена техника)