Парцалени чувства

Величка Николова -Литатру 1
ПАРЦАЛЕНИ   ЧУВСТВА
Автор - Величка Николова - Литатру1

Ти си тръгна от мене и горест пълзи…
аз не казах ни дума, ни вопъл.
Тъжен облак заплака с горчиви сълзи,
а ветрецът не духаше топъл.

В този час, в таз секунда аз вече разбрах -
любовта ми била е напразна!
Неразумна, ревнива, нехайна ли бях?
Любовта ми не беше заразна.

Ти не чувстваше бурите заедно с мен
и не чуваше птица да пее…
Любовта ми прилича на просяк скопен,
който дрехи парцалени вее.

Ти избяга от нашето студено гнездо!
Птица бяла закряка печално!
Нека всичко, което е вече било
път да прави за ново начало!


(От книгата "Вечна любов")
Литатру1

ФОТО: Снимка на живописно платно "Ново начало", автор: Величка,
      маслени бои, платно, шпакла...