Литатру и семейните й сезони

Величка Николова -Литатру 1
ЛИТАТРУ  И  семейните й  СЕЗОНИ
(катрени)
Автор – Величка Николова – Литатру1


Пролет е. Цъфти небето.
Аз и ти сме в младостта.
На тревата сред полето
нас ни грабна любовта.

Лято е. Тъжи  *коминът.
В къщи печка не бумти.
Ала ние с теб – двамина,
от любов пламтим, пламтим…

Есен е. Листата вехнат.
Тичат щъркели на юг.
Ала любовта ни – вечна –
ни държи един до друг.

Зима е. Преде коменът.
Котаракът мърка: "Мър...!"
Зимата все взима, взима...
Тебе - взе те злата смърт!


Величка
(25.02.2022 - редактирано от Величка - Литатру)
България, София

ФОТО: Снимка на живописно платно - "Преде коминът" - автор-Величка Никол-Литатру1
      (платно, маслени бои, шпакла)