Компарсита, Самотна гр, над 18

Величка Николова -Литатру 1
Компарсита
Автор - Величка Николова - Литатру1
(от книгата "Самотна грешница")

Танцуваме във унес Компарсита,
телата ни докосват се във такт…
Във вените препускат сто копита,
а устните се сливат при контакт.

Събличаме си всичките прегради.
Възбужда ни мелодията, без свян…
Почувствахме най- светлите наслади...
Синкопът на копитата бе спрян.

Небето  с обич
  беше ни заляло,
    а пъстро птиче 
      огнено бе пяло.