Слушай тишината, живей за мига

Величка Николова -Литатру 1
СЛУШАЙ ТИШИНАТА,
ГЛЕДАЙ ТЪМНИНАТА,
ЖИВЕЙ ЗА МИГА
Автор - Величка Николова - Литатру1
(от книгата "Вечна любов")


    Гушни ме пак и слушай тишината...
В такава нощ щурците само пеят.
Отдай се на мига във тъмнината,
телата ни в общ огън ще се слеят!

В сърцата ни цари любов – тревожна,
разкъсвана като парцален залез
от сто причини и от болка сложна.
Те правят любовта ни невъзможна!

Гушни ме пак и гледай тъмнината...
В такава нощ светулки само светкат.
Да чакаме в наслада светлината...
От утре - нощни спомени ще блескат!

*