Дверите отворих

Величка Николова -Литатру 1
ДВЕРИТЕ ОТВОРИХ
Автор – Величка Николова – Литатру1


С последен дъх
окапват днес  листата.
С последен дъх си тръгва днес денят.

Далеч от тук
отлитнаха ятата.
В душата ми се вгнездва мараня.

В мансардата -
прозореца  затворих.
Но рой звезди са всяка нощ при мен.

За теб, любима,
дверите  отворих.
Не  куп  звезди – теб  чакам  нощ  и  ден.

С последен дъх
окапват днес листата.
С последен дъх се боря с горестта.

Ела при мен,
спомни си за дъгата.
Под  нея – нас  ни  чака  любовта!


(От книгата „Вечна любов)