Морските шапки и поетът

Величка Николова -Литатру 1
МОРСКИТЕ  ШАПКИ  и  ПОЕТЪТ
(сонет)
Автор - Величка Николова - Литару1


Морето родно много ме привлича.
Възторгва ме със сините вълнички,
със детските закачки и игрички,
със щедрата любов, незаменима
и с красотата си необяснима…
От него лъхат пролет, лято, зима…

Играе с мен - с любов неотразима.
Обвива ме с дантелите от капки,
нахлупва ми от водорасли – шапки.
 
Омайва ме с нега неповторима…
Усещам се щастливец, че го има!
Вълните ме замайват с дъх любовен.

От ритъма им кой не е доволен?!
В прегръдките им аз се чувствам волен!


*В книгата ми - "В България е раят"