Туган авылым жыр

Ирида Акалы
Урге очта туып ускэн
Мин бит Бер гади бала.
Еракларга китсэм дэ мин
Туган жир сагындыра.

Куш: Кусэкэйдэн башланган
Чакрымнарга сузылган-
Туган авылым-ямьле Акам
Сагынып сина кайтам...
Кусэкэйдэн башланган,
Чакрымнарга сузылган-
Синдэ тудым,синдэ устем
Кендек кан монда тамган.

Тэгэрэшеп уйнап устек
Жилэкле кул буенда.
Балтырганнар жыя идек
Куак баш,Мэрьям кулда.

Куш:шул ук.

Су керергэ йори идек
Тирмэнгэ,Борселезгэ,
Учакка жыела идек
Жиде тирэк тобенэ.

Куш:Кусэкэйдэн башланган
Чакрымнарга сузылган-
Туган авылым-ямьле Акам
Сагынып сина кайтам...
Кусэкэйдэн башланган,
Чакрымнарга сузылган-
Синдэ тудым,синдэ устем
Кендек кан монда тамган.