Сирень Пер. на болг. яз. Росен Русев

Лилия Охотницкая
Автор ЛИЛИЯ ОХОТНИЦКАЯ

Майским днём однажды
Зацветёт сирень.
Пусть же будет каждый
Счастлив в этот день!
Будут пусть украшены
Синевой, как в детстве
Сад у дома нашего,
Тихий двор соседский.
Я - добра, приветлива,
Выйду на крылечко.
В дни, такие светлые,
Мне живётся  легче.

ЛЮЛЯК
Превод: Р. Русев

Веднъж във този майски ден
разцъфна люляка.
Във този ден
щастлив да бъде всеки.
Нека бъде украсен
със синева от детството
с градината у нас,
и на съседите с тихият двор.
Добра съм и приветлива
излизам на верандата.
В тези светли дни
животът ми е лек.