На Раф Папаринов, На кого ли му пука

Величка Николова -Литатру 1
НА КОЙ МУ ПУКА
Автор – Величка Николова – Литатру1


Тромав мъж, побелял, остарял, неуглЕден,
с пътна чанта и куфар, и шал. Непотребен?!
Бавно крачи – самотен, приведен, небръснат
и върти километри по пътя нелъснат.

Рой звезди от небето се блещят, кокорят.
Ветровете летят и с мъжа си дърдорят.
Но защо ли, защо ли замина от тука?
Аз се питам сама... На кого ли му пука?!

Величка

„На кого ли му пука”
е ПОСВЕТЕНО от мен
моя мил свекър Рафаел Папаринов

(Той по външен вид бе пълна противоположност на лирическия ми герой
и е един от първите невъзвръщенци от 1989 г.
Заминал е само с един малък куфар, китара
и интелектът си.
Той е с известно потекло на фабриканти от град Русе.
Съпругата му е моята добра свекърва Вера Абаджиева  –
също от известна фамилия. Мир на праха им!Бяха прекрасни хора и още ги обичам!)

България, София
21.11.2018

С уважение и обич за Рафо - "Бели цветя"-картина, рисувана от мен в негова чест.
Те са символ на "Бели ружи" - една от песните, която ни пееше вечерно време
на вилата, акомпанирайки си на китара.